İngilizce kelime ezberleme kartları ile eğlenceli bir öğrenim

Do You Speak English Diye Soranlara konusarakogren.com ile Artık Yes I Know Diyebileceksiniz..


Her alanda geçerliliği olan ortak dil olarak kabul gören İngilizce bilmek artık şart olmaktadır. Alanında donanımlı olmanın yanında İngilizce seviyesi yetersiz olan kişilerin bilhassa iş hayatında çok zorlanacağı bilinmelidir. Yapılan araştırmalarda ortay çıkmıştır ki İngilizce bilen kişilerin kariyerindeki yükseliş çok daha hızlı olmaktadır. Bunun yanında maddi kazançları da bir hayli fazladır. Bu nedenlerle İngilizce öğrenmek için birçok kurs ve eğitim merkezi bulunmaktadır. Bu kurslar ile İngilizce öğrenimi mümkün olmaktadır. Özellikle çokça kullanılan İngilizce kelime ezberleme kartları ile çok daha eğlenceli bir öğrenim sağlanabilir. Geleneksel teknikler ile öğrenim yapan kurslardan ziyade bu yolları kullanmak çok daha kalıcı bir İngilizceyi sağlayacaktır. Ezberleme kartlarının resimli olmasına da dikkat edilmelidir. Türkçe karşılığı bulunan kartlardan ziyade resimli olması çok daha faydalı olacaktır. Çünkü çağrışım yoluyla öğrenmeyi bu şekilde de sağlamak mümkün olacaktır. Nesnenin resminden hareketle ezberlenmesi aynı zamanda bilinçaltına da yerleşmesine yarayacaktır. Bazı durumlarda sıkıcı olabilen ezber yapma oyun havasında çok daha eğlenceli olabilmektedir. Ayrıca ezberlenecek kelimelerin kolaydan başlamasına da bilhassa dikkat edilmelidir. Bu şekilde kolay ezberlenen kelimelerin giderek çoğalması kişiye özgüven de verecektir.

Kelime ezberlenmesinin yanında İngilizce öğreniminde grammer konuları da bilhassa önemlidir. Bazı konuların zor ve sıkıcı olmasından dolayı da öğrenimi zor olabilmektedir. Bu nedenle burada da geleneksel tekniklerin dışına çıkarak eğlenceli bir öğrenim yapılabilir. Öğrenilecek unsurların kolaydan başlamasına da dikkat edilmelidir. Her derste İngilizce zamirler cümle içinde kullanılmalıdır. Bu şekilde yapılan pratikler ile çok daha kalıcı olması amaçlanmaktadır. Bu tarzda bütün konularda aynı uygulama yapılabilir. Bunun yanında konuşma pratiği ile de gramer konularının nasıl kullanıldığı öğrenmiş olunur.

Özellikle yoğun iş temposuna sahip olan kişiler için kursların pek verimli olmadığı görülmektedir. Belirlenen saatlerde olan derslere bazı durumlardan dolayı gidilememesi durumu en büyük etken olarak görülmektedir. Bu nedenle ücreti ödenen İngilizce kurslarının bir getirisi olmamaktadır. Kısa sürede yaşanan kopuştan sonrada konulara yetişmek imkânsız hale gelmektedir. Bu noktada alternatif olarak adlandırılabilecek online sitelerde yardım alınabilir. Birçok farklı şekillerde hizmet veren online İngilizce sitelerine üye olunması durumunda derslere kayıt olunmaktadır. Bu sitelerde sunulan video dersler istenildiği zaman ve şekilde izlenebilir. Zaman kısıtlaması yoktur. Aynı zamanda videolar tekrarda edilebilir. İster evde ister işte ders alma imkânı sağlanmaktadır. Gece veya gündüz saatlerinde hizmet sunan bu siteler vakit ayıramayan kişiler içinde büyük fırsat olmaktadır. Aynı zamanda diğer kurslarla kıyaslandığında pratik imkânı da verilmektedir. Bu sitelerden bir tanesine http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-kendini-tanitma/ linki ile kendini tanıtma sayfası ziyaret edilebilir. Bu şekilde birçok sayfa ve olanak site içerisinde bulunmaktadır. Konuşarak İngilizce öğrenmeyi vaat eden bu sitede sahip olduğu altyapısıyla kaliteli bir öğrenim imkânı sunmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.
  1. Her gün yeni bir İngilizce kelimeyi karikatür okuyarak öğrenin!
    İngilizce öğrenme hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.
    http://www.ingilizceogrenme.org

    YanıtlaSil

Destekleriniz ve eleştirilerinizi için lütfen yorum yazınız. Teşekkürler.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !